Mini-Marathon 28 juni 2015

Op 28 juni 2015 heeft de Mini Marathon plaatsgevonden en ook dit jaar was Maaike van Tol van Passe Pardoes aanwezig om foto's te maken. Helaas was het bij de ruiters wat regenachtig waardoor er daar wat minder foto's gemaakt konden worden. Foto's zijn na te bestellen via www.passepardoes.nl.

We willen iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar deelname, maar ook de vele vrijwilligers hebben dit mede mogelijk kunnen maken.

Tot ziens in 2016!

 

 Klik op een foto om deze vergroot te zien! 

 

 

Rabo Fietssponsortocht

Hoorn – Avenhorn-Obdam - Spanbroek

Zaterdag 6 juni

De wekker is op 7.00 gezet want ik wilde om 8.00 op de manege zijn i.v.m

deelname aan de rabosponsortocht. Na het douchen ging het horloge om en kwam ik er achter dat de wekker nog op wintertijd stond en dat het 6.15 was dus toch nog maar even onder de wol. Om 7.00 opnieuw opgestaan en om 8.00 op de manege, Touch, Orrie en Nanka buiten gezet en toen ik weer naar voren ging waren de andere deelnemers al druk in de weer met de fietsen en kleding.

Astrid,  en Josje ScheeweMargret en Patrick Ydema, Karin Kok, AnoushkaWouters en Ton van Niel zullen de Berkenruiters plezieren met hun inzet.

Om 8.30 vertrokken wij met prachtig weer maar wel met een stevig windje richting Hoorn om op de Nieuwe Steen 29 te starten. Het tempo lag meteen al hoog rond de 20km/U en dit zou eerder omhoog gaan dan naar beneden zoals later zou blijken. Op  de Nieuwe Steen was het al erg druk en er stond een aardige rij mensen die zich moesten aanmelden om te kunnen starten. Gelukkig werd het geheel opgevrolijkt door chantykoor  De Kaaphoorn die er lustig op los zongen.

Na 20 minuten verscheen Astrid weer met mooie Raborugzakjes met inhoud zoals water, appeltje en een koek en uiteraard onze starten stempelkaart. Nadat de ligfiets van Margret weer in de goede richting stond konden wij vertrekkenen moesten wij weer precies dezelfde weg terugfietsen naar de Trenshoeve. Maar goed dat wij dit niet geweten hebben anders hadden wij Astrid wel alleen naar Hoorn gestuurd en hadden wij lekker aan de koffie gekund. Het viel de moeder van Astrid wel op dat naar mate Astrid dichter bij de stal kwam zij des te harder ging fietsen. Het viel ons wel tegen dat wij geen support kregen bij het passeren van de Trenshoeve. Dit was wel even iets anders bij het passeren van huize Kok. Daar stonden Timo en Ilona met een groot waterpistool ons op te wachten. Gelukkig voor ons stond de wind de goede richting op en hadden de deugnieten moeite om ons tegen de wind in nat te spuiten. Wat is de Teding van Berkhoutweg lang vooral met tegenwindAstrid en Anoushka hielden het tempo hoog en heel wat groepen werden inghaald. Bij VV Kwiek ’78 was de eerste stempelpost en konden wij even uitrusten en wat drinken en de koek opeten. Toen Astrid terug was van de stempelpost had ik de rest van de route bekeken en wist, dat wij over de Zuid Spierdijkerweg zouden gaan. De Landrust ligt daar 200m achter dus leek het mij wel leuk om bij mij in de tuin even te pauzeren en koffie te drinken. Het voorstel werd snel geaccepteerd maar Astrid wilde dan wel eerst even langs de Vijverhof om Appeltaart te halen en ook dat was geen probleem. Bij het passeren van Café de Ontmoeting bleek dat wij een vooruitziende blik hadden gehad, wat was het daar druk! De hele T-splitsing stond vol met mensen met een kopje koffie in hun handen.  Wij fietsten lekker door alleen het tempo moest wat lager daar Astrid moeite had om de appeltaart in haar bakje voor op de fiets te houden. Bij de Noord Spierdijkerweg verlieten wij even de route voor het privé terrasje op de Landrust. Met wat hulp van Karin en Astrid zaten wij binnen de kortste keren heerlijk aan de koffie en de appeltaart

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk zou Marjan ook meerijden maar zij moest naar de opticien. Daar zij nog niet thuis was probeerde ik haar te bellen om te kijken waar zij was. Maar na haar nummer te hebben gekozen ging in de kamer haar mobiel af die aan de oplader lag.  Na deze stop weer terug naar de route. Daar was het inmiddels een stuk rustiger geworden. Ik was samen met Anoushka op kop gaan rijden maar ik moest wel een tandje bij zetten om tegen zoveel ervaring en conditie stand te houden. En weer hadden wij tegenwind tot Obdam en daar kregen wij eindelijk de wind in de rug. Inmiddels hadden Anoushka en ik een aardige voorsprong op ons groepje opgebouwd en waren wij als eerste bij de stempelpost in Obdam.

Ook hier stond iemand muziek te maken en te zingen, maar volgens Anoushkawas het niet van een niveau om te downloaden. Na een hele lange tijd kwam de rest van ons groepje ook aan in Obdam en na het stempelen gingen wij weer snel verder. Na Obdam ging het linksaf weer de weilanden in richting Spanbroeklangs het water over de Lutkedijk en de Berkmeerdijk, echt heel landelijk en mooi. Gelukkig kwam de wind nu uit de goede hoek en hadden wij hem ruim achter en  heel wat groepen hadden het nakijken. Moet wel even vermeld worden: de geweldige prestatie van Margret die met haar ligfiets wel keurig bij bleef, wat een kracht heeft zij in haar armen en wat een conditie! In Spanbroek op de Wuiver was stempelpost drie.

Na het stempeltje op weg naar het startpunt in Hoorn. De route ging weer door de weilanden en was werkelijk prachtig uitgezet en de strak blauwe lucht maakte het echt helemaal af.  Ik weet niet hoe het bij mijn medestanders was, maar ik begon mijn achterwerk aardig te voelen en vond het niet erg dat Hoorn weer in zicht kwam. Via een colletje van de eerste categorie over de A7 kwamen wij op het Keern terecht. Daarna nog even kris kras  via de Nachtwachter, Torenwachter en Poortwachter, Zwaagmergouw en Blokmergouw en wij waren weer terug op de Nieuwe Steen. De laatste stempel halen en de buit was in de pocket. Het chantykoor stond nog steeds- of weer - uit volle borst te zingen. Na een korte rustpauze en wat extra appeltjes (voor Touch) gingen wij voor de derde keer dezelfde weg terug naar de Trenshoeve.

Het was een prachtige tocht en een uitstekend team maar er is een ding wat mij van het hart moet. Bijna iedere vereniging was te herkennen aan een t-shirt of bodywarmer met hun naam of logo. En dat wij voor die geweldige club De Berkenruiters reden is onopgemerkt gebleven. Volgend jaar fiets ik beslist weer mee (en Marjan zeker ook) maar het zou leuk zijn als wij dan herkenbaar zijn als Berkenruiters.

Mischien is er wel een bedrijf die dit wil sponseren met een gemengd logo.

                                         

                                Zo’n mooie rug laat je toch niet leeg.

Met dank aan Astrid, Gé, Josje, Anoushka, Karin, Margret en Patrick voor hun gezelschap en inzet voor onze Club 

Ton van Niel

HET BERKEN-LOOS-FESTIVAL van 21 april 2013 GROOT SUCCES

Deelnemers en publiek hebben genoten van de 5 acts die deelnamen aan het festival.

Astrid Scheewe gaf om 10.30 uur het startsein   met een introductie en de spelregels. Inge Bos van Bos Theater-productions was jurylid en beoordeelde de creativiteit en Astrid beoordeelde de technische rijvaardigheid.

Marieke en Anne Peetoom openden met een prachtige pas de deux en wonnen daarmee de gouden zweep, dit is de eerste prijs voor rijvaardigheid.

Daarna volgde de vier musketiers: Laura, Jennifer, Dorien en Rosanne leken zo uit een spannende film te komen en reden woeste rondjes door de manege.

Vervolgens gaf Jessica een spoedcursus rijles aan Maaike en dat gaan we onthouden want binnen enkele minuten moest Jessica haar eigen paard halen om Maaike nog te kunnen volgen, waarna ze samen een mooie rijproef lieten zien.

Als vierde volgde een cowboy-act met onze jongste ruiter Marlies ( 6 jaar ) die werd bijgestaan door dansende vriendinnetjes en vriendjes.

Als laatste opstreden maakte het showteam van Stal Lise een spectaculaire entree.

Acht ruiters met acht zeer verschillende paarden, van mini-pony tot zeer grote schimmel, waarbij zowel de paarden als ruiters zeer verrassend waren geschminkt en aangekleed.

Eenmaal in de manege ging het rijden echt los en werd een fantastische show getoond.

Inge Bos kreeg het als jury lid erg moeilijk om een keuze te maken, maar ze kreeg extra tijd omdat Anne en Jessie een presentatie gaven van vrijheids-dressuur en weer was het ongelooflijk om te zien wat deze stijl van trainen de paarden kan leren.

Toen de prijsuitreiking: Stal Lisa en de Vier Musketiers wonnen een

gedeelde 1e prijs en alle winnaars gaan naar Carré naar Hema de musical !!!!!

Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Bos Theaterproductions in samenwerking met Carré. Inge had ook voor de andere deelnemers leuke attentie’s als DVD’s, CD’s, kalenders etc.

De ochtend werd afgesloten met taart eten voor alle deelnemers en vrijwilligers.

Dit was het eerste Berken-Loos-Festival dat weer werd georganiseerd door Astrid, Annebel en Heleen, we hopen dat het succes hiervan nog meer deelnemers zal trekken voor een volgende keer.

Dank aan alle deelnemers, jury en vrijwilligers !!

 

Minimaraton 2015

Beste menners en ruiters,

Dit jaar organiseert RV de Berkenruiters voor de 8e keer de minimarathon. Zowel menners als ruiters rijden hetzelfde parcours dat bestaat uit:

- Dressuur (ruiters rijden een dressuurproef in hun eigen klasse, menners rijden een B-proef)

- Vaardigheidsparcours (een kegelparcours met doorgangen dat op juiste volgorde en op tijd wordt beoordeeld.

   Zowel menners als de ruiters rijden hetzelfde traject)

- Mini-marathon (er staan zes hindernissen opgesteld met o.a. een brug en een waterpartij, dus geen springhindernissen)

De ruiters worden ingedeeld in de categorieën Pony's en Paarden. Het maakt dus niet uit of je 18 jaar en ouder bent en een pony rijdt, dan word je alsnog ingedeeld bij de pony's. Let hier op met het invullen van je inschrijfformulier. 

De menners worden ingedeeld in de categorieën: enkelspan pony, enkelspan paard, tweespan pony, tweespan paard, langspannen pony (zowel vierspan als tandem) en langspan paard (zowel vierspan als tandem).

 

LET OP!!!!! Voor de menners is e.e.a. gewijzigd. Vanaf 1 april 2015 staat in de reglementen vermeld dat je bij dit soort wedstrijden verplicht bent een bodyprotector of rugprotector te dragen. Dat geldt ook voor je groom!! Het niet dragen van een bodyprotector of rugprotector zorgt voor diskwalificatie en word je uitgesloten van verdere deelname

 

Je bent verplicht aan alle onderdelen met te doen. 

Wil je als ruiter deelnemen aan de wedstrijd, klik hier voor het inschrijfformulier.

Wil je als menner deelnemen aan de wedstrijd, klik dan hier voor het inschrijfformulier

 

Mooie filmpjes en foto's van de Mini-Marathon 2013

Heb je ook nog mooie foto's stuur ze even op.

Naar de foto's mini-marathon 2013

Naar de foto's mini-marathon 2012